www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Dacia Sandero става по-голям и получава нови мотори

28.08.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 6346 прочитания
A+ | A-

Третото поколение на популярния Dacia Sandero трябва да се появи през 2019 година и ще отбележи преместването на модела от субкомпактните при компактните автомобили. Според германското списание Auto Bild, би трябвало да очакваме, че по размери новият Sandero ще е много близък до VW Golf.

Новият Sandero ще е изграден на платформата CMF-B, която се използва при Renault Clio, но ще направи сериозна крачка напред по отношение на размерите.

По-модерната платформа на Renault ще позволи и подобряване на нивото на безопасност на борда на Sandero, като естествено става въпрос за добавянето на автоматично спиране в критични ситуации, което пък дава шанс на румънския автомобил да се бори за пет звезди в тестовете на Euro NCAP.

Почти сигурно моделът ще получи 1,3-литровият бензинов турбо мотор, разработен съвместно от Renault и Daimler, с мощност 115 конски сили за Sandero. Отделно от това, много е вероятно тук да се появи и 1-литровият мотор на Renault, който все още не е официално готов, но се знае, че ще се предлага с 75 и 90 конски сили.

Единствената дизелова версия ще е с 1,5-литров dCi мотор.

Предполага се, че дизайнът на интериора на новия Sandero ще е силно повлиян от успешния Duster, но засега няма информация дали Dacia ще продължи да предлага и седана Logan.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ