www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Катя Стратиева получи ключа от град Злин

28.08.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3336 прочитания
A+ | A-

Бившата европейска рали шампионка при дамите Екатерина Стратиева получи ключа от град Злин на финала на 48-ото издание на най-голямото рали от шампионата на Стария континент – „Барум”. Жестът идва след 10-ото участие на Катето в чешката класика, а ключът й беше връчен от заместник-кмета на Злин Мирослав Адамек.

„За мен това е огромно признание за всички усилия и това, което съм постигнала през годините – заяви Стратиева след финала. – За цялата ми кариера това отличие се нарежда редом до трофея за млади пилоти, носещ името на Ричард Бърнс, който получих през 2012 година.”

В 10-ото си рали „Барум” Катето стартира с Hyundai i20 Coupe от марковия шампионат на българската Моторспорт Академия, но тъй като този автомобил няма международна хомологация, тя се състезава в група РР12, извън класирането за европейския рали шампионат.

„Тази година ралито беше едно от нелеките ми участия тук. Имайки предвид атмосферните условия – дъжд, кал, на места мъгла, дългите паузи през последните години и липсата на подготовка, успях да съхраня сили и да стигна успешно до финала – допълни Катето. - Знам, че не съм толкова бърза както в предните години, но това не ме спря да гоня класиране при жените и в края на състезанието да завърша на 3-та позиция!”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ