www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes: Изоставаме в много области, не е само двигателят

28.08.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3060 прочитания
A+ | A-

В първото състезание след лятната пауза във Формула 1 световните шампиони от Mercedes се оказаха в ролята на догонващ, а Люис Хамилтън загуби битката за победата в пряк двубой със Себастиан Фетел с Ferrari.

След надпреварата на „Спа” световният шампион Хамилтън отново обясни, че Скудерията от доста време насам разполага с по-добър автомобил и прогнозира много трудна защита на титлата в последните стартове тази година, въпреки че все още е начело в класирането.

На сходно мнение е и шефът му в Mercedes Тото Волф, който призна, че автомобилът на шампионите изостава в много области спрямо колата на Ferrari и основната разлика не е само в еволюцията на двигателя в хода на сезона.

„Като видяхме какво стана в това състезание, ние изоставаме в много области – обясни Волф. – Ние сме силен отбор, но е факт, че сме по-назад, имаме слабости, заради които не се представяме на очакваното ниво.”

Волф беше помолен да коментира по-конкретно изоставането на Mercedes.

„Всички виждате къде е дефицитът ни – допълни Тото. – Не ни достига скорост, нямаме достатъчно сцепление. Може би това е основната ни слабост, ако трябва да обобщя.

„Има и още нещо – в сравнение с Ferrari, Red Bull и Force India, ние сме тези, които имахме най-сериозни проблеми с гумите.

„Ясно е, че Ferrari има предимство по отношение на мощността на двигателя. В квалификацията видяхме, че те имат сериозно предимство на правите, а дори и тяхната кола да излиза по-бавно и по-лошо от завоите, след това моторът набира много бързо.”

Mercedes подготви нова версия на мотора си за „Спа” и заради нея Валтери Ботас стартира от дъното на стартовата решетка. Сега шампионите не могат да използват още една версия без пилотите им да получат наказания, така че промените по задвижващата система ще са по-скоро еволюционни, призна Волф.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "