www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

"Калашников" се цели в производството на елмобили

25.08.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 7720 прочитания
A+ | A-

"Калашников" се цели в производството на елмобили

Популярният концерн от военно-промишления комплекс "Калашников" се прицели в автомобилната индустрия и по-точно в създаването на супер елмобил. Първият концепт е създаден на базата на легендарното съветско комби "ИЖ-Москвич 2125", произвеждано до 1997 година.

Номинална мощност на елмотора - 400 к.с., пикова - 680. Капацитет на батерията - 90 квТ/ч, преход без презареждане - 350 км. Ускорението от място до 100 км/ч отнема шест секунди.

Това са част от техническите характеристики на прототипа CV-1, представен от концерн "Калашников" на международния военно-технически форум "Армия-2018" в Подмосковието. Разработчиците определят машината като стенд за тестване на "собствена технология за електрически суперавтомобил". А смятат ли да проивеждат такава кола, не е ясно.

Специалистите от концерна самостоятелно са разработили система за модулно управление на захранващите елементи, която се характеризира със скорост и оптимално балансиране на клетките в реално време. Токът достига 2000 ампера, а в бъдеще е възможна отметка от 3000 A. За батерията е създаден "революционен" инвертор, който позволява обработване на мощност до 1,2 мегавата!


"Калашников" се цели в производството на елмобили"Калашников" се цели в производството на елмобили"Калашников" се цели в производството на елмобили"Калашников" се цели в производството на елмобили

Тагове: Калашников елмобил ИЖ Москвич

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ