www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

7-о място за Попов и Башкехайов в Opel Adam Cup

20.08.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 5093 прочитания
A+ | A-

Българският екипаж в Opel Adam Cup Даниел Попов/Ангел Башкехайов („Ясен Попов Рейснг”) записаха най-доброто си класиране в германския шампионат вчера – 7-о място в шестата надпревара за сезона, което беше част от рали „Германия”, девети кръг от световния рали шампионат.

Марковият шампионат Opel Adam Cup използва най-голямото германско рали за две състезания – в четвъртък и петък отсечките оформиха петото състезание за годината, а в етапите в събота и неделя шестият важаха за шестата надпревара.

В петък вечерта българите завършиха 9-и в Opel Adam Cup, а след това атаката им нагоре в класирането продължи.

В шестата надпревара Даниел и Ангел започнаха да прогресират още в събота, като се изкачиха на 8-ото място, въпреки че останаха без спирачки при първото минаване на митичната отсечка „Панцерплате”, а в следобедните етапи записаха две 6-и времена и излязоха на 7-а позиция. В неделя двамата пробваха и атака към 6-ото място в класирането продължи, но американецът Шон Джонстън защити позицията си.

За пет състезания в Opel Adam Cup българите вече имат три старта, в които са спечелили точки. В рали „Германия” беше и най-сериозната им конкуренция – 20 екипажа от цял свят.

„Много съм щастлив, че имахме възможност да участваме в рали от световния шампионат – заяви след финала вчера Даниел Попов. – В събота имахме проблеми със спирачките на „Панцерплате”, като във втората половина на етапа с дължина 38 километра спирахме само с ръчната спирачка. После се завъртяхме веднъж, но останахме в Топ 10.

„В неделя сутринта атакувахме в „Графшаф”, като ние я карахме само веднъж, това са 29 много трудни и интересни километри. Там записахме 11-о време, само на 3,1 секунди от норвежеца Марко Герсакер и изпреварихме с 0,4 секунди холандеца Менциг, но пък си осигурихме 7-ото място в класирането.

„И накрая, карахме и пауър стейджа, след WRC звездите, където двамата с Ангел много се забавлявахме, отсечката е само 14 километра, но е много тясна, хлъгзава и бърза, като там записахме 8-о време и изпреварихме германеца Давид Хавлат с 10 секунди.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ