www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Започна най-мащабното картинг състезание за БГ аматьори

15.08.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Jordan Lukanov | 3407 прочитания
A+ | A-

Започна най-мащабното картинг състезание за БГ аматьори

Red Bull Kart Fight 2018 - най-мащабното картинг състезание за любители в България, стартира на четири картинг писти. В него могат да се включат всички желаещи, като единствените условия са те да имат навършени 18 години и да имат регистрация в онлайн платформата за картинг RaceFacer.com. Миналата година в надпреварата участваха близо 400 пилоти, като този сезон се очаква интересът да е още по-голям.

Състезанието Red Bull Kart Fight 2018 се провежда в два етапа – Квалификации и Голям финал, който ще се състои на 15 септември на Картинг писта Варна. Квалификациите се провеждат по график на 4 картинг писти в България, като всяка квалификация е с продължителност 2 седмици.

Целта е да бъде постигнато най-добро време за обиколка, като първите трима от всяка квалификация ще карат на Големия финал през септември. По време на квалификациите няма ограничение в обиколките, които може да направи всеки участник в шампионата.

Пилотите имат право да карат в една, няколко или във всички квалификации, които се провеждат по следния график:
- Стара Загора: от 13.08 до 26.08.2018 - картинг писта „Биго Карт“;
- София: от 20.08 до 02.09.2018 - картинг писта „София Картинг Ринг“;
- Пловдив: от 27.08 до 09.09.2018 - Картинг писта „Лаута“;
- Варна: от 31.08 до 14.09.2018 - картинг писта „Варна“.

Този сезон организаторите въвеждат нова система за гаранция на равен старт на всички състезатели, независимо от тяхното тегло. На участниците, които са по-леки от 75 килограма, ще бъдат добавяни допълнителни секунди към постигнатото време и по този начин ще се компенсират разликите между по-леките и по-тежките пилоти.

Първите трима пилоти от квалификациите във всеки град (общо 12 участници) ще се класират за големия финал, който ще се проведе на 15 септември на Картинг писта „Варна“ и ще бъде съпътстван от уникално Drift шоу. Голямата награда за победителя в Red Bull Kart Fight 2018 ще е незабравимо пътуване до Red Bull Ring, Австрия, с включени тестове на KTM X-Bow.


Започна най-мащабното картинг състезание за БГ аматьориЗапочна най-мащабното картинг състезание за БГ аматьориЗапочна най-мащабното картинг състезание за БГ аматьориЗапочна най-мащабното картинг състезание за БГ аматьори

Тагове: картинг състезание аматьори писта

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ