www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Geely инвестира 2 милиарда долара в Lotus

13.08.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3304 прочитания
A+ | A-

Китайският гигант Geely, който е последният собственик на британската марка Lotus, има повече от сериозни планове за развитието на компанията.

Преди китайците да купят Lotus компанията се бореше с огромни дългове, останали от времето на Дани Бахар, а последният й нов модел – Evora, се появи преди почти 10 години.

Според източници от Geely, компанията, която сега притежава 51% в Lotus планира инвестиция в размер на 1,9 или 2 милиарда долара, с които марката ще лансира нови модели, включително и поне един SUV и ще се превърне в реален съперник на Porsche и Ferrari.

Geely притежава Volvo и дял в Mercedes, а сега китайците преговарят, за да увеличат дела си в Lotus, като останалите акции са в малайзийската компания Etika Automotive.

Плановете на Geely включват разширение на завода на Lotus в Хетел, наемането на още 200 човека, откриване на още един завод във Великобритания, както и основаването на дизайнерски център в Ковънтри.

Президентът на Geely Ли Шуфу вече даде да се разбере, че смята да превърне Lotus и малайзийския Proton, който също беше част от сделката в печеливши компании.

Тази година Lotus отчете едва 145 продажби за първите 7 месеца, като от доста време насам британците лансират различни специални версии основно на Exige.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ