www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Охраняват Путин с футуристичен мотоциклет ИЖ от "Кортеж" (видео)

07.08.2018 | Авто новини: На 2 гуми » На 2 гуми | Автор: Jordan Lukanov | 1492 прочитания
A+ | A-

Още през следващата година в рамките на проекта "Кортеж" ще бъде представен мотоциклета за съпровождане и охрана на президентската лимузина. Той ще се произвежда под логото на бранда ИЖ, който сега принадлежи на концерна с легендарното име "Калашников" (49% от акциите са в частни инвеститори, а 51% са за Ростех).

Футуристичният мотор ще се появи в свободна продажба и зад граница, но няма да притежава табелките от Aurus лимузината на президента на Русия Владимир Путин. Мотоциклетът ще получи две версии. Първата модификация е предназначена непосредствено за кортеж на автомобила на държавния глава. Гражданската версия няма да се различава на пазара в Русия и в чужбина.

Серийната версия на мотоциклета засега се пази в строга тайна, но прототипът вече беше показан на Владимир Путин още в края на миналата година. Може да бъде видян и в специално видео, снимано на пистата в Сочи.

Концептът е с футуристичен дизайн и се комплектова с опозитен двигател с мощност 150 к.с. Според твърдения на разработчиците, ускорението от място до 100 км/ч отнема само 3,5 секунди. Теглото на мотоциклета хич не е малко - 510 кг.Тагове: Путин мотоциклет ИЖ Кортеж видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ