www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално: Рикардо сменя Сайнц в Renault

03.08.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 5953 прочитания
A+ | A-

Тимът на Renault във Формула 1 официално обяви, че Дениъл Рикардо ще смени Карлос Сайнц за сезон 2019 и австралиецът ще е съотборник на Нико Хюлкенберг.

По-рано днес стана ясно, че Рикардо не иска да подпише нов договор с Red Bull и ще напусне в края на сезона. Слуховете бяха, че отива в Renault и малко по-късно те бяха потвърдени.

Все още не се знае дали Сайнц ще се върне в Red Bull, като тимът има опция до 31 август, за да реши дали ще го задържи или ще го освободи. Той кара в Renault под наем, но от много време се говори, че синът на рали легендата Карлос Сайнц всъщност ще отиде в McLaren, където ще е съотборник на идола си от детинство Фернандо Алонсо.

От Red Bull само потвърдиха, че Рикардо напуска, без обаче да посочат неговия заместник.

Предполага се, че прибързаното потвърждение е дошло, тъй като шефовете на тима са били изправени пред ситуация, подобна на напускането Марк Уебър през 2013, когато той ги уведоми, че си тръгва броени часове преди да бъде обявен за заводски пилот на Porsche. Най-вероятно, изправени пред угрозата Renault да обяви, че привлича Рикардо, в Red Bull са решили да потвърдят напускането на Дениъл, при това без нито една дума от негова страна.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ