www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Тръмп пак се изцепи: по-ниският разход на гориво води до повече смърт на пътя...

03.08.2018 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Angel Sergeev | 6927 прочитания
A+ | A-

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп подготвя нови мерки, които ще обхванат регулацията на превозните средства в страната. Според изтекли документи, един от докладите твърди, че по-ефективните коли ще доведат до повече смъртност на пътя.

Логиката е следната. По-икономични автомобили би означавало, че повече хора ще излизат с коли на пътя, което пък ще води до повече инциденти и повече ранени и загинали. Обратното, неикономични автомобили ще накарат хората да търсят други алтернативи като масов транспорт и катастрофите ще намалеят.

Друг извод. Ако колите не трябва да отговарят на съвременните изисквания за разход на гориво и вредни емисии, казва докладът, то те ще са по-евтини. Това пък ще накара повече хора да сменят колата си с чисто нова такава, което ще е в полза на сигурността. Фактът, че тази линия е в известен разрез с горната логика остава настрана.

Цялостното предложение на президента Доналд Тръмп и неговата администрация предвижда средният разход на гориво на нови превозни средства да не се променя чак до 2026 година. На обратното мнение са страните от Европа, които постоянно повишават изискванията за разход на гориво и вредни емисии.

Съществуващата към момента директива, заложена от предишния президент Барак Обама, предвиждаше сериозно подобрение в ефективността на новите коли до средата на следващото десетилетие.Тагове: доналд тръмпНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ