www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нов бял дроб за Ники Лауда

03.08.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4679 прочитания
A+ | A-

Историята с болестта на Ники Лауда става все по-заплетена и все по-сериозна. Първоначално, след като неизпълнителният директор на Mercedes във Формула 1 пропусна състезанията в Германия и Унгария, от тима обявиха, че той е станал жертва на летен вирус, с който се е заразил на остров Ибиза, но вече се оправя.

Малко по-късно обаче стана ясно, че Лауда е бил приет в болница във Виена едва ли не веднага, след като е слязъл от самолета, освен това е вече от почти 2 седмици в болницата, а последните дни ги е изкарал в интензивното отделение заради усложнения.

Сега има нова информация, която хвърля повече светлина върху сериозността на положението. Лауда е бил опериран в болницата Allgemeines Krankenhaus der Stadt Wien и му е бил трансплантиран нов бял дроб. Операцията се е наложила заради „сериозно заболяване на белите дробове”, се казва в информацията от болницата, като засега не е потвърдено, че има връзка между хирургическата интервенция и летния грип на Ники.

От болницата съобщиха, че семейството на Лауда няма да прави публични изявления и са помолили медиите да не ги безпокоят.

Много е вероятно цялата история за летния грип да се окаже недостоверна информация и всъщност влизането на Лауда в болницата да е било планирано точно за тази операция.

Ники има проблеми от години със сърцето и черните дробове, като част от тези поражения са следствие на тежката му катастрофа през 1976 година на „Нюрбургриг”.

Най-вероятно обаче изтеклата информация от семейството му, че лекарите са го предупредили да намали ангажиментите си защото си „играе със здравето си”, ще се окаже истина.

От Mercedes обявиха, че очакват Лауда в бокса на тима за Гран при на Белгия на „Спа”, но е възможно тази информация да бъде коригирана, след операцията на трикратния световен шампион във Формула 1.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ