www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault: От 2015 не слушаме оплакванията на Хорнър

31.07.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 4291 прочитания
A+ | A-

Отпадането на Макс Верстапен в Гран при на Унгария, причинено най-вероятно от повреда в мотор-генераторната група MGU-K на системата за задвижване Renault, допълнително повиши напрежението между френския гигант и Red Bull.

Двете компании се разделят в края на този сезон след поредица трудности, причинени от проблемите с моторите на Renault и постоянните оплаквания на Red Bull, стартирали с новата турбо ера през 2014 година. Преди това двете компании спечелиха 4 поредни световни титли при пилотите и конструкторите, но от страна на Red Bull имаше дългогодишни усилия приносът на Renault за тези успехи да бъде омаловажен.

„Доста е неприятно, ще оставя Сирил Абитбул после да обяснява защо е станало така – обясни недоволният Хорнър в Унгария. – Плащаме милиони за топ двигатели, за произведение на изкуството, но получаваме нещо, което е на по-ниско ниво”.

За разлика от предишните шефове на Renault Sport във Формула 1 обаче Абитбул вече е показал, че не толерира постоянните мрънкания и оплаквания на Хорнър и съветника на тима доктор Хелмут Марко.

Още миналата година стана ясно, че сериозна част от проблемите на моторите се дължат на агресивната им експлоатация от страна на тима, след което Абитбул обясни, че бившите шампиони може да се сърдят само на себе си.

„Нашите шефове спряха да четат какво казва Кристиан Хорнър за нас още през 2015 година – заяви Абитбул. – Вече е ясно, че не искаме да имаме нищо общо с тях. Всичко приключи.

„Те имат нов партньор, който да им доставя мотори, ще получават много пари, за да използват тези мотори, желая им късмет. Нищо друго не мога да ви кажа.”

Абитбул има предвид договорът на Red Bull с Honda, като японците този сезон доставят мотори на Toro Rosso, а догодина Red Bull ще е „заводският” им отбор.

McLaren се раздели с Honda в края на миналата година заради поредица технически проблеми и британският тим от този сезон е клиент на Renault.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ