www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Френска победа в Еко Рали България 2018

31.07.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 11828 прочитания
A+ | A-

Френският екипаж Дидие Малга и Ан Бонел с Renault Zoe победи в Еко Рали България 2018. Двамата се справиха най-добре с етапите от София до Вършец и обратно, в кръга от Световната купа на FIA за електромобили, като оглавиха класирането още в първия състезателен ден и задържаха аванса си до финала.

На второ място се класираха испанците Хавиер Молто и Лорен Серано с BMW i3, а подиумът допълниха Калин Дедиков и Георги Павлов, също с електромобил на баварската компания. Тимът „Ре Спорт” на Дедиков и Павлов грабна и купата в отборното класиране, след като вторият им екипаж Александър Шахов и Антоанета Дедикова се класира на шесто място в генералното подреждане.

С победата на френския тим, родната за тях марка Renault взе купата при конструкторите, следвана от BMW и Tesla. Именно с Tesla бяха най-добрите дебютанти – Милен Маринов и Радослав Маринов от тима на „Топрентакар” (4-о място).

Освен кръг от Световната Е-Купа, Еко Рали България 2018 бе и част от т. нар. Балканска Еко Купа, в която влизат още рали „Хайтек Еко-Мобилити” в Гърция и „Тесла рали” в Сърбия. В ранглистата за регионалния шампионат победители станаха Дедиков и Павлов, а България е водач в класирането по нации.

В Националната купа за хибридни автомобили, както и в Балканската, триумфираха Антоний Попхристов и Никола Урдов от тима на „Индустриал Комерс” с Hyundai Ioniq Plug In. Специалната купа на Общините отиде в ръцете на рали-легендата Стоян Апостолов и дъщеря му Павлина Апостолова, които бранеха честта на община Бургас. Втори се класира отборът на Столична община, който взе това място и в отборното класиране. Най-добре представилият се дамски екипаж пък бе този на Атанаска Иванова и Силвия Николова (Renault Zoe, Екарс.БГ).

Общо 19 машини - 17 електромобила и 2 хибрида, взеха участие в Еко Рали България, с което надпреварата подобри миналогодишното си постижение от 15 екологични возила. Следващият кръг от Световната Е-Регуларити купа на FIA е Solar Car Race в Япония, следвано от рали New Energies в Полша.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ