www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Висшият съдебен съвет търси нови коли с кожа, 180 к.с. и 17-ки...

27.07.2018 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Angel Sergeev | 14704 прочитания
A+ | A-

Висшият съдебен съвет смята да подмени автомобилите от автопарка си с чисто нови машини, които трябва да отговарят на доста специфични изисквания, ограничаващи кръга от фирми, които могат да кандидатстват.

По информация на Капитал, 13-те нови коли трябва да имат светъл кожен салон с подгряване, 17-цолови колела, двигател с мощност от над 180 к.с., минимум шест скорости, навигационна система и - забележете - тризонален климатроник. Ако приемем, че част от тези екстри са почти задължителни за нов автомобил, то бялата тапицерия и климатроника с три зони определено са меко казано изненадващи.

Ето и обяснението на ВСС за кожените седалки: "Условие за наличие на кожена тапицерия в определен цвят е стандартно изискване при всички обществени поръчки за доставка на автомобили, възлагани от страна на публични възложители в рамките на Република България и ЕС."

ВСС планира да изразходи 894 хил. лв, което грубо значи, че всяка кола ще струва средно 68 700 лв. Оферти са събирани до 19 юли, а изпълнението на поръчката трябва да стане в срок от 120 дни.

По информация на Капитал "са проведени консултации с външни експерти, вкл. с представители на Асоциацията на вносителите на автомобили." Информирани за консултациите са били фирми представители на марки като Audi, Volkswagen, Ford, Volvo, Citroen и Toyota.

Интересно е обяснението на съвета по отношение на търсения клас автомобили - те трябва да са от т.нар. висок среден клас, към който спадат масовите автомобили позиционирани точно под премиум зоната. Търсените екстри, според ВСС, в края на експлоатационния период ще бъдат не само нещо обичайно, но "може би и задължително условие за движението на автомобилите".

Източник: КапиталТагове: търгНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ