www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нови отсечки и световни шампиони за старта на Еко Рали България

25.07.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 8199 прочитания
A+ | A-

Три дни преди старта на Еко-Рали България 2018, кръг от Световната купа на ФИА за електрически автомобили организаторите на състезанието обявиха, че най-вероятно стартовият списък ще надхвърли този от миналата година, когато участваха 15 екологични машини. Правилата позволяват включването в списъка на екипажи, пристигнали в последния момент, така че окончателният брой на участниците може да стане ясен чак в петък.

На старта на екологичната надпревара се очакват екипажи от България, Сърбия, Франция, Испания и Италия. Именно от Апенините идва действащият Световен шампион и победител от миналогодишното издание на Еко-Рали България Валтер Кофлер (Tesla Model S) с ясната амбиция да защити титлата си.

В надпреварата ще вземат участие и отбори на няколко общини и различни институции, като например Столичен инспекторат, чиито екипажи първи подадоха заявки за участие. В състезанието стартират и отбори на журналисти от българските медии.

А голямата атракция ще е допълнителният клас за състезатели с електрически велосипеди, които ще се пробват по дългото и нелеко трасе из Искърското дефиле.

Еко-Рали България 2018 ще стартира официално с тържествена церемония на площад „Княз Александър I Батенберг” в София на 27 юли, петък. Първият електромобил ще мине под стартовата арка в 19 часа, но преди това – в 17:00 ще започне и програмата, съпътстваща старта. Зрители и гости на надпреварата ще могат да разгледат импровизирано изложение за електромобили, електрически велосипеди и мотоциклети и други иновативни еко продукти. Желаещите ще могат да заявят и тест драйв на предпочитаната от тях екологична машина.

Атрактивна част от стартовата церемония ще бъде и състезанието за майсторско управление на електромобил за журналисти. Идеята е представителите на медиите да управляват автомобил по предварително изградено трасе, със скоростта, с която състезателите се движат в така наречените „регулаторни тестове”, еквивалент на специалните етапи. Победителят ще бъде обявен вечерта след старта, на парти в клуб „Грамофон” (където ще бъде представена и една много голяма изненада), а състезанието ще е открито за желаещи още в ранния следобед, без да е задължително да се събират групи.

В събота (28 юли), участниците в Еко-Рали България 2018 ще се отправят към първите си състезателни етапи по изцяло новия маршрут на надпреварата. Първият сектор ще ги отведе от центъра на София през Искърското дефиле към курорта Вършец. След пауза за почивка и презареждане на електромобилите, състезателите ще се изправят срещу 60-километровата втора отсечка на етапа, с трасе в района на Вършец.

Неделният ден също е разделен на две части, като от сутринта до обяд ще се кара отново в района на Вършец, а следобед участниците в еко надпреварата се завръщат в София. Първите финиширали електромобили се очакват на площад „Батенберг” около 17 часа, а малко по-късно ще стане ясен и големият победител.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ