www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ford Focus с 5 звезди за безопасност

24.07.2018 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Kiril Stoykov | 6647 прочитания
A+ | A-

Изцяло новият Ford Focus е отличен с максималните 5 звезди за безопасност от независимата организация Euro NCAP – един от първите автомобили с най-висок рейтинг при новите, по-строги тестове на Euro NCAP.
Технологията за засичане на велосипедисти, в допълнение към пешеходци и автомобили, която задейства спирачките, за да предотврати сблъсъци, е сред иновациите, които допринасят за 5-звездния рейтинг. Focus отбелязва максималния резултат при тестовете за страничен удар, подпомогнат от усъвършенстваната каросерия и ултраздравите материали.

Focus осигурява модерни технологии за предотвратяване или намаляване последиците при инцидент, сред които са Асистентът за предотвратяване на сблъсъци със засичане на пешеходци и велосипедисти – похвален от Euro NCAP – който може да засича хора на или в близост до пътя или които може да пресекат траекторията на автомобила. Системата автоматично прилага спирачките, ако засече потенциален сблъсък и водачът не реагира на предупрежденията; вече може да засича и велосипедисти и функционира в тъмното, като използва светлината от фаровете.

Euro NCAP награди Focus с висок резултат едновременно за защитата на пътниците и децата, подпомогната от 40% увеличение на устойчивостта на удари отпред, благодарение на изцяло новата С2 архитектура на Ford и на каросерията, съдържаща 33% ултраздрава и пресована борова стомана. Focus постигна също максималния резултат в тестовете за страничен удар с друг автомобил.

Изцяло новият Ford Focus представя най-широката гама от технологии в помощ на водача от всеки друг Ford досега, подпомогнати от 3 радара, 2 камери и 12 ултразвукови сензора. Те включват:
Адаптивен круиз контрол, подобрен със системите Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за скорост и Придържане в средата на пътното платно за безпроблемно справяне с трафика и поддържан от Системата за спазване на лентата и Интелигентния ограничител на скоростта, похвалени от Euro NCAP
Адаптивните фарове на Ford с новата, базирана на камера функция Прогнозно завиване и Отчитане на пътните знаци, които настройват лъча на фаровете за по-добра видимост, като следят завоите на пътя и, за пръв път в индустрията, пътните знаци
Асистентът за избягване на препятствия работи при скорости в градски условия и по магистралата и използва радар и камера, за да засече по-бавно движещи се и спрели автомобили отпред и помага на водачите да маневрират около даден автомобил, ако предстои сблъсък
Предупреждение за грешна посока за първи път достъпно за клиентите в Германия, Австрия и Швейцария, използва камера, монтирана на предното стъкло, и информация от навигационната система на автомобила, за да предостави на водачите звукови и визуални предупреждения, когато преминат през два знака „Влизането забранено“ на отбивка за магистралата

Новата технология за Автоматично задействане на спирачките след инцидент спомага за намаляване на силата на потенциален вторичен сблъсък, като автоматично прилага умерено спирачно усилие, когато бъде засечен първичен сблъсък; намаляването на скоростта на автомобила потенциално може да намали нараняванията на пътниците и щетите по автомобила.Тагове: FocusбезопасносткраштестНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ