www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes: Щеше да има заповеди от бокса, без значение кой е начело!

23.07.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3235 прочитания
A+ | A-

Шефът на Mercedes във Формула 1 Тото Волф обясни, че тимът е щял да използва заповеди от бокса преди края на Гран при на Германия, без значение кой от двамата му пилоти е бил начело. Вчера, след прибирането на колата на сигурността, излязла заради катастрофата на Себастиан Фетел, Валтери Ботас атакува лидера Люис Хамилтън, но малко по-късно двамата получиха указания от бокса, да завършат в този ред, за да гарантират двойния успех на световните шампиони.

„При нас няма първи и втори пилот – обясни Волф. – Ако позициите на пилотите ни бяха обърнати и Валтери беше начело, ние щяхме да вземем абсолютно същото решение. Двамата да запазят позициите си.

„Най-важното за нас беше двете коли да стигнат до финала на първо и второ място, без значение кой е първи и кой – втори.

„Когато започнаха атаките на Валтери след рестарта, на част от трасето още валеше, другаде беше мокро.

„В последните няколко състезания имахме толкова много лош късмет, че вариантът да загубим една или две коли преди финала, изобщо не ми допадна като вариант.”

Волф отново обясни, че Ботас е наясно, че ако той е бил отпред, то победата е щяла да бъде за него. Самият Валтери не скри разочарованието си вчера, но заяви, че разбира и приема мотивите на тима.

Шефът на Mercedes обяви, че в отбора не планират да използват заповеди от бокса до „критичния етап от битката за титлата в края на сезона”

„Винаги сме казвали, че ако шампионатът трябва да реши в последната си четвърт или дори една трета и има голяма разлика между нашите пилоти, тогава ще използваме непопулярни решения – заяви Волф. – но сега е твърде рано за такива решения. Сега решихме да запазим двойната победа, без значение кой беше първи и кой – втори.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ