www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Знате ли защо футболистите стоят в седалки от спортни автомобили?

20.07.2018 | Авто новини: Клюки » Любопитно, хоби | Автор: Angel Sergeev | 11366 прочитания
A+ | A-

В наши дни всеки голям футболен клуб разполага с много добре оборудван стадион, който предлага всички удобства както за феновете, така и за футболистите и ръководството. Част от този комфорт включа седалки като от спортна кола за резервите и треньорския щаб.

Малцина знаят от къде всъщност тръгва тази традиция. Още в началото на 90-те години на миналия век, собственикът на фирмата Recaro е назначен за управител на немския футболен клуб Кайзерслаутерн. Тогава той дава лично на треньора на тима седалка Recaro, тъй като знае за неговите болки в гърба.

След само няколко сезона цялата резервна скамейка на клуба е подменена с такива седалки, от които се възползват всички резерви и останалите треньори. Не след дълго пример взимат и други клубове от Бундеслигата.

С времето, когато Recaro започва да получава все повече поръчки за подобни седалки, фирмата решава да създаде специална серия. Тя се различава от истинските седалки за спортни коли по по-меката си тапицерия, но като цяло формата е идентична с "коритата", които познаваме от шосейните и рали бегачки.

По данни на производителя, в момента над 70 клуба от цяла Европа използват подобни седалки. Между тях са и колоси катo Реал Мадрид, Барселона, Борусия Дортмунд и много други. Някои от най-модерните стадиони дори разполагат с подгряваща система за седалките, която се използва по време на зимните мачове.Тагове: recaroНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ