www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Pirelli: Изборът на гуми обещава интересно състезание

17.07.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1754 прочитания
A+ | A-

Този уикенд предстои Гран при на Германия, като състезанието на „Хокенхайм” може да се окаже доста по-трудно от очакваното за фаворитите във Формула 1. През миналата година Германия не беше част от календара на световния шампионат и тимовете нямат информация за поведението на последното поколение автомобили на германското трасе.

„Пистата си е същата, но колите много се промениха от 2016 година насам – обясни моторспорт шефът на Pirelli Марио Изола. – При избора на гуми отново решихме да пропуснем един модел, за да осигурим еднаква разлика между представянето на отделните типове сликове.

„Такъв избор направихме и в Китай и това се оказа един от факторите за страхотното състезание, което се получи там. Имаше и много интересни стратегии, така че се надявам на същото тази неделя и в Германия.”

Pirelli осигурява на отборите средно твърди сликове, меки и ултра меки.

Трите големи отбора направиха сравнително консервативен и очакван избор.

Люис Хамилтън (Mercedes) избра 2 комплекта medium, 4 soft и 7 ultra soft. Съотборникът му Валтери Ботас заложи на почти същото с една разлика – 1 комплект medium и 5 soft.

Във Ferrari Себастиан Фетел повтори избора на Люис Хамилтън, а Кими Райконен – този на Ботас.

Дениъл Рикардо (Red Bull) избра 8 комплекта ултра меки, 3 меки и 2 средно твърди. Съотборникът му Макс Верстапен също заложи на 2 medium, но пожела 4 soft и 7 ultra soft.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ