www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В Renault на практика не се интересуват от Алонсо

10.07.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2398 прочитания
A+ | A-

В хода на уикенда за Гран при на Великобритания отново се появиха слухове, че Фернандо Алонсо може отново да кара за Renault – за трети път в кариерата му във Формула 1.

Шефът на тима Сирил Абитбул коментира тази възможност, като се предполага, че това може да стане, ако от Red Bull решат да си върнат Карлос Сайнц, който е под наем до края на годината.

„Фернандо трябва сам да реши какво смята да прави в бъдеще, дали изобщо ще остане във Формула 1 – обясни Абитбул. – Ние много уважаваме Алонсо, но повече ни интересуват пилоти, с които можем да работим в дългосрочен план. Бихме могли да се договорим с Фернандо, но няма смисъл той да идва за една година при нас.

„Не бързаме с обявяването на пилотите ни за 2019. Доволни сме от пилотите, с които разполагаме сега – Нико Хюлкенберг и Карлос Сайнц и искаме да ги задържим. Знам, че ако имаме силен отбор и бърза кола, винаги ще има пилоти, които да искат да карат за нас.”

Завръщането на Сайнц в Red Bull е по-скоро теоретична възможност, тъй като най-вероятно Дениъл Рикардо ще остане в тима и Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко няма да могат да предложат място на испанеца. Сайнц вече изкара почти три пълни сезона в Toro Rosso и даде ясно да се разбере, че няма да се върне във втория отбор на компанията.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ