www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Защо намаляват продажбите на Tesla Model S?

09.07.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 3683 прочитания
A+ | A-

Производството на Model 3 най-после достигна обем, който дава надежди на Tesla, че компанията ще може да изпълни в обозримо бъдеще предварително събраните за електромобила 420 000 поръчки. В същото време шефът на Tesla Илон Мъск отново твърди, че компанията ще излезе на печалба през третото тримесечие на годината.

Но списание Forbes отбеляза, че продажбите на луксозния Model S отбелязват спад през второто тримесечие – до 10 930 бройки, което е с 11,4 процента по-малко в сравнение с първите три месеца на годината. Този резултат е по-слаб и от 12-те хиляди продажби на Model S за третото тримесечие на миналата година.

Според изданието, основната причина за това са клиентите, които се насочват към Model 3 вместо към по-скъпия Model S, особено сега, когато вече има някаква яснота как ще върви производството на по-достъпния електромобил.

Но анализаторите са на мнение, че този спад не би трябвало да тревожи Tesla, тъй като интересът към Model 3 остава много сериозен, а освен това продажбите на Model X растат с такъв темп, че компенсират напълно по-слабите резултати на големия седан.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ