www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Триумф за Skoda Fabia R5 и "Мегапорт" в рали „Твърдица“ 2018 (видео)

08.07.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Jordan Lukanov | 5803 прочитания
A+ | A-

Екипът на отбор „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов и Недялко Сивов с новата Skoda Fabia R5 спечели рали „Твърдица“ 2018, първи кръг от шампионата на България за тази година. Победителите заложиха на гуми за изцяло мокър асфалт във втория състезателен ден и натрупаха огромна преднина от над минута в първите 3 отсечки.

Асфалтът обаче изсъхна за по-малко от половин час и на последната отсечка с име „Твърдица 2“ те изгубиха половин минута поради прегряване на гумите, но в крайна сметка финишираха с аванс от 55 секунди пред Тихомир Стратиев и Добрин Борисов (Peugeot 208 R2). Трети на 0,5 сек. зад тях завърши Григор Григоров с навигатор Даниел Миленков и Peugeot 208 R2.

„Мегапорт Рейсинг“ спечели и отборната купа в състезанието със своите 5 екипажа. Освен Мирослав Ангелов и Недялко Сивов, за отбора стартираха Антон Титов / Динко Георгиев, Огнян Герджиков / Николай Китанов, Емил Денев / Богомил Ненов и новото попълнение Христо Геров / Петър Сивов.

„Доволен съм, защото това е първа победа в рали с колата. Също така цялото състезания валя и не бяхме карали на мокро. Реално това бе един много сериозен тест на дъжд за нас. Заложихме на правилните гуми и нямаше момент в състезанието, в който да рискуваме прекомерно“, коментира Мирослав Ангелов.

Това е втора победа за лидерския тандем на "Мегапорт" с Skoda Fabia R5 след рали-спринт „Дряново“ през май. Следващият кръг от рали шампионата на България е от 27 до 29 юли в Сливен.
Тагове: Триумф Skoda Fabia R5 Мегапорт Еуратек рали ТвърдицаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ