www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Започна производството на BMW 8-Series

06.07.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 4462 прочитания
A+ | A-

След като производството на BMW 8-Series от първо поколение приключи през 1999 г., сега, почти 20 години по-късно, наследникът му се качи на поточните линии.

Дебютиралият през юни тази година автомобил ще се сглобява във фабриката на баварската фирма в Динголфинг, Германия. В завода са инвестирани около 3 милиона евро преди старта на монтажната дейност.

Продажбите на купето започват от тази есен, като първоначално на разположение ще бъдат бензинова 50i версия и дизелова 40d такава.

Стартовата цена на 8-Series в Белгия ще бъде точно 102 000 евро, както показва пресният онлайн конфигуратор. Все още няма цени за България, но се очаква те да са доста близки до тези на останалите европейски пазари.

На разположение на клиентите ще бъдат няколко екстериорни цвята, както и джанти с размер до 20 цола. В интериора има стандартна и по-скъпа, луксозна кожа. Ако изберете бензиновата 50i версия, то ще трябва да заплатите поне 130 000 евро. Разбира се, отново, това е цена за белгийския пазар.

Логично, моделът за конвейера разполага с малко по-опростен дизайн спрямо концепта 8-Series, но въпреки това основните характеристики на визията са запазени. Предната част е особено агресивна, радиаторната решетка с по-големи отвори, а отзад е следвана стилистиката на автомобили като актуалните 7-Series и 5-Series.

Добра новина е, че интериорът е доста по-различен от всичко останало, което познаваме от компанията. Централната конзола е широка и екранът за навигационната система не е позициониран като таблет над таблото, а е почти напълно вграден. 

Зоната около скоростния лост също е оформена по нов начин, като там откриваме и бутоните за промяна на режимите на движение и други фукнции на автомобила. Нов е и 10.3-инчовия дисплей пред погледа на шофьора.Тагове: bmw8-seriesНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ