www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

И Golf R губи 10 конски сили

05.07.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 3431 прочитания
A+ | A-

При лансирането на фейслифта на VW Golf R в края на 2016 година компанията акцентира на това, че мощността на 2-литровия 4-цилиндров мотор е увеличена с 10 конски сили, до 310.

Година и половина по-късно тези 10 конски сили изчезват, тъй като моторът трябва да може да отговаря на изискванията на новия цикъл за вредни емисии WLTP. По абсолютно същия начин преди броени дни версията Cupra на SEAT Leon също „слезе” от 300 на 290 конски сили по отношение на мощността, с която се предлага на пазара.

От VW потвърдиха пред списание Autocar, че колите, които вече са поръчани, също ще стигнат до клиентите с по-ниска мощност, като купувачите ще бъдат уведомени за тази промяна преди доставката на колата им.

Въвеждането на нови хомологации на автомобилите по новия стандарт WLTP означава, че запазването на мощностите няма как да отговори на нивата на вредни емисии, заявени от производителите, което означава, че мощността трябва да бъде намалена.

През юни 2019 в производство влиза осмото поколение на Golf, което ще има и мека хибридна версия, а представянето на модела се очаква в началото на годината, може би още в Женева.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "