www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Продава се: Много рядък френски болид от 1936 за 25 милиона долара

03.07.2018 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 7801 прочитания
A+ | A-

Към днешна дата Delahaye може и да не е сред най-популярните автомобилни марки, тъй като вече не съществува. Но основаната през1894 година френска компания е оставила интересни модели в историята на автомобилостроенето. Типичен пример за това е 135 от 1936 година, като един екземпляр от този модел, при това във версията Competition излиза на пазара.

От този модел са сглобени едва 15 коли, а въпросният 135 Competition идва от частна колекция в Сан Диего, като е бил част от нея над 15 години.

135 Competition се задвижва от 3,5-литров 6-цилиндров редови двигател с мощност 120 конски сили, който работи с 4-степенна механична трансмисия.

Delahaye има сериозни успехи в моторните спортове – победи в „24 часа на Льо Ман”, рали „Монте Карло”, състезания от веригата Гран при преди и след Втората световна война (надпреварите, предшестващи днешната Формула 1) и т.н. Само за пример – 135 Competition се състезава активно в края на 30-те години, а след войната колата се връща на пистата и печели Гран при на Австралия през 1949 година.

Този ценен екземпляр е оценен на 25 милиона долара от продавача, но е напълно вероятно сумата, която ще плати купувачът да се окаже по-висока.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ