www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Фетел наказан с три места назад на старта

01.07.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 2780 прочитания
A+ | A-

Себастиан Фетел беше наказан с три места назад на стартовата решетка за Гран при на Австрия заради забавянето на Карлос Сайнц във втория сегмент на квалификацията вчера.

Звездата на Ferrari се класира трети в сесията, но ще стартира шести, като пред него минаха съотборникът му Кими Райконен, Макс Верстапен с Red Bull и Ромен Грожан с Haas.

Инцидентът стана в края на Q2, когато Сайнц току-що беше започнал последната си бърза обиколка и налетя на Фетел на излизането от завой №1, като германецът се движеше бавно на състезателната траектория. Сайнц трябваше да излезе извън трасето, за да не удари Фетел и провали обиколката си.

По-късно Сайнц призна пред испанска телевизия, че инцидентът не е променил кой знае колко класирането му, а той завърши 9-и в квалификацията.

Преди да бъде наказан Фетел коментира, че не е бил информиран по радиото, че Сайнц започва бърза обиколка зад него.

„Изпреварих Карлос в моята бърза обиколка в завои 7 и 8, после погледнах назад и не го видях на стартфиналната права – обясни Фетел. – На влизането в първия завой отново погледнах назад, но не знаех дали той е спрял в бокса или е започнал бърза обиколка. Оказа се, че е второто, но не го видях.

„Не ми казаха по радиото, че Карлос идва зад мен и сега мога само да му се извиня, не съм му попречил нарочно.”

Стюардите обаче решиха, че това, че Фетел не е бил предупреден по радиото не е извинение и приеха, че той не е трябвало да бъде на състезателната траектория след края на бързата му обиколка.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ