www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Какво искат в Lamborghini от един електромобил?

25.06.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 4009 прочитания
A+ | A-

Lamborghini се позиционира сред марките, които изчакват развитието на технологиите за батериите на електромобилите, за да реализират електрически суперавтомобил. Тази позиция не е уникална за италианците, в Porsche и Audi са на същото мнение, не само защото всички споменати марки са под шапката на гиганта VW Group.

„Нашата цел е да осигурим на клиентите си суперспортен автомобил, а в момента няма батерии, които да ни осигуряват представяне на такова нищо, що се отнася до мощността и пробега”, обясни главният технически директор на Lamborghini Маурицио Реджани пред Automotive News Европа.

Според Реджани, електрическият суперспортен модел на Lamborgini трябва има максимална скорост около 300 км/ч и батериите му да могат да осигурят атаката на три последователни обиколки на Северната дъга на „Нюрбургринг”, т.е 60 километра спортно каране по стандартите на италианската марка.

Тези разсъждения на Реджани са интересни, тъй като дори в момента технологиите позволяват постигането на споменатите от него параметри.

Пример – хърватският Concept_One на Rimac е с мощност 1224 конски сили, има максимална скорост 355 км/ч, а батерията с мощност 90 киловата му осигурява пробег от 350 километра с едно зареждане. Все още обаче не е ясно колко ще е пробегът на Северната дъга на пълна газ.

В същото време обаче друг електрически суперавтомобил – Nio EP9 миналата година постигна рекорд на Нордшлайфе – 6.45,90 минути, така изпитанието в планината Айфел не е толкова голямо предизвикателство през развитието на електрическите технологии.

През 2019 Lamborghini ще представи plug-in хибридната версия на Urus, а Реджани също така потвърди, че следващото поколение на Aventador и Huracan ще бъдат задвижвани от атмосферни мотори с хибридна система.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ