www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Лимитирана юбилейна серия за четвърт век Volvo FH (видео)

21.06.2018 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 5490 прочитания
A+ | A-

Шведският производител Волво представи специална юбилейна серия за 25-ата годишнина на легедарния модел камион Volvo FH. Лимитираната серия Volvo FH Special Edition се отличава с характерен винтидж дизайн на екстериора и интериора и ще се предлага през 2018 и 2019 година както за Volvo FH, така и за Volvo FH 16.

При разработването на юбилейната визия водеща отново е отличителната концепция за модела – комфортът за шофьора е основен приоритет. Екстериорът комбинира модерна визия и “закачка” с ретро елементи.

Отличителни са акцентите в сребърно-сиво и оранжево. Числото 25 е вплетено органично в маркиращите странични линии на кабината, като се създава характерен 3D ефект, който е много актуален през 90-те години на миналия век.

Двата основни цвята, в които ще се предлагат камионите от юбилейната серия са металическо сиво (Mammoth Tree Metallic) и искрящо червено (Crimson Pearl) - директна препратка с първия Volvo FH, представен през 1993 година. Комфорт и сигурност са двата основни приоритета, отразени в интериора на специалната серия.

Оранжевите детайли приковават погледа в различни елементи – от шевовете на предпазните колани, през светлоотразителите до щорите и стелките. Дизайнът на седалките комбинира кожа и иновативни текстури за максимален комфорт на водача.
 
Юбилейната серия е оборудвана с множество технолоични решения, които утвърждават модела и шведската марка като лидер в иновациите на пазара. Клиентите могат да избират между динамичното кормилно управление Volvo Dynamic Steering със асистенция за стаблност, асистенция за смяна на пътната лента или с персонални настройки.

С 1 милион произведени камиона от 1993 год. до днес Volvo FH се утвърждава като емблема не само за шведската марка, но и за индустрията като цяло. За четъвърт век той прави технологична революция при тежкотоварните автомобили – от новаторска концепция за кабината, през решения за безопасността и грижата за водача до постоянни иновации с грижа за околната среда и повишаване на производителността.

Volvo FH е единственият модел, удостоен трикратно с титлата „Товарен автомобил на годината“ — през 1994, 2000 и 2014 година. Още особености на Volvo FH 25 Year Special Edition - Volvo FH и FH16, висока и XL кабина Globetrotter, два основни цвята: Crimson Pearl и Mammoth Tree Metallic, отличителни знаци: Globetrotter, маркиращи ленти, изписващи 25 и емблеми.Тагове: Лимит юбилей камион Volvo FH видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ