www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Тест на ADAC потвърждава качествата на новата Michelin Primacy 4

01.06.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 5162 прочитания
A+ | A-

Актуален тест от Съюза на автомобилистите в Германия ADAC потвърди водещата позиция в ново състояние на гамата Primacy от 2015 година. Верни на мисията си за устойчиво подобряване на мобилността на клиентите, те разкриват най-новата актуализация на своята гама PRIMACY - новата гума MICHELIN PRIMACY 4, еталон за безопасност. След три години на разработване, тази гума осигурява високо ниво на работните характеристики на мокри настилки, още с първата употреба до износването до законовия индикатор на износване (1,6 мм).

Новата гума на Michelin за тазгодишния летен сезон отговаря на необходимостта от висококачествено представяне дори и в износено състояние като подобрява дългосрочните работни характеристики. Благодарение на използването на еластомери от последно поколение, новата гума MICHELIN PRIMACY 4 осигурява много високо ниво на сцепление на мокра настилка от първия до последния километър, без да прави компромис с дълготрайността.

За да постигне това ниво на сцепление, шарката на протектора е оптимизирана - тя е с нов дизайн, който представя по-квадратни и по-малко скосени протекторни канали, които способстват за подобряването на водния клиренс дори, когато гумата е към края на живота си. По този начин, както нова, така и износена, MICHELIN Primacy 4 предлага отлично ниво на работните характеристики при спиране върху мокри настилки:
- 0,9 м = средно по-кратък спирачен път в сравнение с преките конкуренти при нов протектор;
- 2,8 м = това е доста по-кратък спирачен път при износен протектор;
- 18 000 км = издържа средно 18 000 км повече, потвърждавайки дългосрочните работни характеристики на новите гуми, проектирани от Michelin.

Освен това, новата гума MICHELIN PRIMACY 4 опростява отчитането на степента на износване. В допълнение към наличието на традиционния индикатор за износване върху рамото, на долната част на протекторните канали е поставена и маркировка на Michelin . Тези два метода позволяват на потребителите бързо и лесно да определят степента на износване на гумите си.

Новата гума MICHELIN PRIMACY 4 е конкретна демонстрация на стратегията на групата Michelin: потребителите трябва да могат да шофират безопасно, през целия живот на гумите, до законовия индикатор за износване от 1.6 мм. Освен това, последният тест на ADAC потвърди водещата позиция в ново състояние на гамата Primacy от 2015 година.

MICHELIN Primacy 3, която е класирана на първо място от 16 гуми и й е присъдена оценка “ДОБЪР” (“GUT”), най-високата оценка, давана от ADAC. MICHELIN Primacy 3 постигна най-добър резултат в изпитването с оценка “силно препоръчвана” с 68 процента от общия резултат (Пътнически автомобили, издание март 2018).Какво е заключението на експертите: много добре балансирани гуми, добро представяне във всички области, първи във всички класирания по отношения на износването.

MICHELIN Primacy 4, следващото поколение доказала се серия на MICHELIN Primacy, все още продължаваща да поддържа високо ниво на производителност, но и в същото време разширяваща го до гуми в износено състояние. MICHELIN Primacy 4 е на пазара от януари 2018 г в 64 размера: 7 х 15”, 17 х 16”, 30 х 17”, 10 х 18”.Тагове: Тест ADAC качества гума Michelin PrimacyНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ