www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мартин Чой остава лидер в класирането за Източно Европейското първенство

18.06.2018 | Авто новини: На 2 гуми » Мото спорт | Автор: Jordan Lukanov | 4094 прочитания
A+ | A-

Редица проблеми от техническо естество попречиха на Мартин Чой да увеличи преднината си в генералното класиране на Източно Европейското първенство по мотоциклетизъм. Шестият и седмият кръг от шампионата се проведоха този уикенд (16 и 17 юни) на румънската писта „Моторпарк“.

В крайна сметка, Мартин успя да запише едно трето и едно второ място и да запази лидерската си позиция с 4 точки пред основния му конкурент Роберт Мурешан (Румъния). Шестият кръг от надпреварата в събота завърши с победа за българина Ангел Караньотов с Дукати. Втори стана Роберт Мурешан, също с Дукати, а СуперЧой77 (BMW) остана на трето място.

Проблемите за Мартин започнаха още преди старта, когато се появи неизправност в електрониката на мотора. Това не му попречи да се включи в състезанието и да се опита да извлече максимума от ситуацията.

Основните му конкуренти имаха още едно предимство – изключително силния въртящ момент от ниските обороти, с който са известни моторите Дукати. На писти тип „stop&go”, каквато е „Моторпарк“ Румъния, тази техническа характеристика има доста голямо значение.

В неделя седмият кръг протече с нова порция технически спънки от още по-сериозно естество. Моторът на Мартин угасна малко преди старта и едва успяха да го запалят с помощта на механици и маршали.

Оказа се, че проблемът е много сериозен и има скъсана клема на акумулатора. В крайна сметка, Чой успя да стартира и поведе състезанието, като остана пръв през първите четири обиколки, докато моторът му отново не угасна.

Докато се опитваше да го запали, основният му конкурент Роберт Мурешан го изпревари и задържа лидерската позиция до края на състезанието. Така Мартин завърши втори, а междувременно, победителят от събота Ангел Караньотов отпадна от състезанието.

Техническите проблеми за неизменна част от моторните спортовете и това ги прави още по-интересни. Много интересна се очертава да бъде и развръзката от Източно Европейския шампионат по мотоциклетизъм. След този уикенд, разликата между Чой и Мурешан е само 4 точки.Тагове: Мартин Чой лидер класиране първенство мотоциклетизъмНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ