www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

CES Азия 2018: Изкуствен интелект от Continental в автомобилите

18.06.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 7547 прочитания
A+ | A-

По време на CES Азия 2018 - водещото събитие за електроника и технологии в Азия, Continental представи платформа за компютърно зрение, която използва изкуствен интелект, неврални мрежи и machine learning за да подобри използваните сензорни технологии и да даде човешки възможности на автомобила. Системата ще използва новото пето поколение на мултифункционалната камера на Continental, която ще влезе в серийно производство през 2020 год. и ще работи с неврални мрежи заедно с традиционните компютърни изображения.

Целта на технологията е чрез интелигентните алгоритми да подобри разбирането си за ситуацията, включително дефиниране на намеренията и жестовете на пешеходците. Основно изискване за най-развитите системи за асистиране при шофиране и автономно шофиране е детайлното разбиране и точна оценка на ситуацията на пътя от машината.


„AI играе съществена роля при пресъздаване на човешки действия. Чрез AI софтуер, автомобилът е способен да интерпретира сложни и непредвидими ситуации – той не само вижда какво има пред мен, но и какво би могло да има пред мен“ - сподели Карл Хаупт, директор на Advanced Driver Assistance System в Continental: „Ние гледаме на AI като основна за автономното шофиране технология и неразделна част от бъдещето на автомобила.“


„Автомобилът трябва да бъде толкова интелигентен, че да разбира и своя одач и заобикалящата го среда“ - смята Робърт Тийл, ръководител на Machine Learning в подразделението за Advanced Driver Assistance Systems. Един пример, който илюстрира концепцията: алгоритъм в автоматизирана система за управление ще реагира само когато пешеходецът стъпи на пътното платно. AI алгоритмите, от своя страна, биха могли да предвидят намеренията на пешеходеца още когато той наближава. В този смисъл, те са подобни на опитен шофьор, който инстинктивно разбира, че такава ситуация е потенциално критична и се подготвя за спиране.Тагове: CES Азия изкуствен интелект ContinentalНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ