www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ожие ще избира между M-Sport и пенсията за сезон 2019?

15.06.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4060 прочитания
A+ | A-

5-кратният световен рали шампион Себастиен Ожие намекна, че догодина или ще остане в M-Sport, или ще сложи край на състезателната си кариера. Този коментар дойде след поредната заявка от страна на Citroen, че тимът ще се опита да си върне французинът, след като уволни Крис Мийк в средата на сезона. Citroen усилено търси първи пилот за следващия сезон, а французите вече се ангажираха с програма в WRC за следващите два сезона.

Потенциално са възможни сериозни размествания на пазара на пилоти за догодина, тъй като засега само Ойт Танак (Toyota) и Андреас Микелсен (Hyundai) имат договори и за следващия сезон.

„Щастлив съм в M-Sport, винаги съм твърдял това – заяви Ожие пред британското списание Autosport. – В момента в тима всичко се развива в посоката, в която искам. Ние прогресираме и няма причина да търся промяна. Да го кажем така: имам нужда от много убедителна оферта, за да напусна, тъй като съм щастлив тук. Какво ще стане догодина? Вече на няколко пъти казах, че вариантът да сложа край на кариерата си също е възможен.”

Малкълм Уилсън отново заяви, че ще направи всичко възможно, за да задържи Ожие. А през зимата от Citroen потвърдиха, че са направили оферта на Ожие да се върне, но не са могли да отговорят на финансовите му изисквания.

„Ясно ми е, че отново ще има интерес към Себастиен от другите отбори – обясни Малкълм. – Но ако ние можем да му дадем това, което той иска, не виждам причина той да си тръгне.”Тагове: WRC Ожие ралиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ