www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алонсо: "24 часа на Льо Ман" се равнява на 16 състезания във Формула 1

13.06.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3953 прочитания
A+ | A-

Веднага след Гран при на Канада Фернандо Алонсо замина за Франция, където този уикенд ще участва в състезанието „24 часа на Льо Ман”, като първата квалификация за надпреварата е тази вечер и стартира в 22 часа българско време.

Алонсо е сред големите звезди в състезанието и от понеделник е във фокуса на вниманието на феновете и медиите в Льо Ман. Фернандо коментира предстоящото състезание за испанския вестник AS.

„Мнозина са на мнение, че стартирам в други серии защото не постигам успехи във Формула 1, но въпросът не е в това. Още докато бях пилот на Ferrari няколко години поред се опитвах да стартирам в Льо Ман – обясни Алонсо. – Сигурен съм, че в бъдеще ще виждаме все повече действащи пилоти от Формула 1 на старта в Льо Ман.

„Единственият проблем е, че шефовете на отборите трябва да разрешат на пилотите си да участват в Льо Ман. Затова и е важно да си намериш правилния шеф. Зак Браун е точно такъв – той е истински пилот, разбира желанията ми и е наясно, че McLaren не е просто отбор от Формула 1, а част от автомобилния спорт в световен мащаб.

„24 часа на Льо Ман” се равнява на 16 състезания от Формула 1, събрани в едно надбягване. Ще е страхотно ако спечелим, това е целта ни, най-после Toyota да спечели това състезание.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ