www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Лауда скандално сравни Макс с Жил Вилньов

13.06.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 6393 прочитания
A+ | A-

Трикратният световен шампион във Формула 1 Ники Лауда е сред любимците на медиите, тъй като винаги се изказва остро и не се притеснява особено какви ще са последствията от това, че е споделил мислете си с репортерите.

По време на Гран при на Канада Лауда отново демонстрира възможностите си да даде началото на скандал буквално с една своя реплика.

В Монреал австриецът сравни протежето на Red Bull Макс Верстапен с идола на феновете на Ferrari Жил Вилньов, на когото е кръстена пистата в канадския град.

Това определено не се хареса на канадските фенове на Формула 1, а още по-малко на Жак Вилньов – световен шампион за 1997 и син на легендата Жил.

„Според мен, за да прави такива сравнения, Лауда е все още обиден на Ferrari заради това, че навремето в тима са решили да го заменят с моя баща – обясни Вилньов. – Съгласен съм с това, че Макс действа на пистата рисковано, също като баща ми, но между тях има една огромна разлика – баща ми винаги е карал с уважение към съперниците си на трасето и е показал, че се учи от грешките си. Просто възпитанието му е било съвсем различно от това на Макс. Честно казано, не мога да приема това сравнение на Лауда.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ