www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

На CES Азия Byton показа бъдещия си електрически седан

12.06.2018 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Jordan Lukanov | 7260 прочитания
A+ | A-

Тази седмица по време на технологичното изложение CES Азия в Шанхай новоизлюпеният стартъп от Китай BYTON, в ръководството на който влизат бивши кадри от BMW и Tesla, прави световна премиера на своя втори проект. BYTON K-Byte Concept е електрически седан, който идва след разкрития в началото на годината кросоувър.

И двете машини засега съществуват като концептуални разработки. И двата прототипа са създадени върху единна модулна платформа, която ще служи за основа и при разработката на бъдещия електрически миниван.


Седанът е получил обозначението K-Byte (кросоувърът ще носи името M-Byte), в дължина достига 4,95 м и разполага с цял арсенал от сензори, камери и датчици, благодарение на които е възможна реализация на функцията автопилот, отговаряща на четвърто ниво автономност.

Засега не са обнародвани снимки от интериора на седана, но от Byton потвърдиха, че серийната версия на елмобила, както и кросоувърът ще получат гигантски (по цялата ширина на предния панел) дисплей за мултимедийната система, както и подвижен таблет на волана.


Техническите характеристики на седaна по всяка вероятност ще бъдат идентични с тези в Byton M-Byte. Началната версия ще получи един елмотор на задната ос с мощност 268 к.с. и акумулаторен блок с капацитет 71 кВт/ч за 400 км пробег за презареждане. Топ вариантът ще бъде с по един елмотор на всяка ос със сумарна мощ 468 "коня" и батерии за 95 кВт/ч с паспортен автономен преход 520 км. Първите прототипи от Byton ще излязат за тестове по пътищата още следващата година.Тагове: CES Азия Byton елмобил изложениеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ