www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мерцедес показа и електрическия хечбек Concept EQА в движение (видео)

12.06.2018 | Авто новини: Автоновини » Елмобили и хибриди | Автор: Jordan Lukanov | 3894 прочитания
A+ | A-

В началото на месеца Daimler разпространи кратко видео, в който бе показан новият електрически концепт кросоувър Mercedes EQ в движение. В шеговитото клипче Мерцедес се прощава със звука на двигателя с вътрешно горене и приветства тишината от елмобила.

Преди началото на активния летен сезон Mercedes официално ни запознава във видео и с електрическия хечбек Concept EQA в движение. Интересно е, че фамилията на немските елмобили от Щутгарт на практика съответства на текущата гама в Tesla, където EQA ще се конкурира с компактния Model 3, EQS - със седана Model S, а кросоувърът EQ - с Model X.


Освен EQ, Mercedes е регистрирал в патентното бюро цяла редица индекси, които ще се използват за обозначаване на екологичните возила - от EQA до EQX. Запазени са още правата върху рекламните слогани "EQ Inside", "EQ Boost" и "Generation MEQ" ("Отвътре", "Ускорение" и "Поколение").

Първият сериен представител на новото семейство електрически автомобили на Mercedes-Benz ще се появи през 2020 година. Очаква се до 2025 г. гамата EQ да се разшири до 10 модела. Предполага се, че тогава елмобилите ще представляват четвърт от всички продажби на квалитетния немски бранд.Тагове: Мерцедес електрически елмобил EQА видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ