www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Награди за дизайн за Honda, Jaguar и Volvo

09.06.2018 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 7935 прочитания
A+ | A-

Още по темата

Honda, Jaguar и Volvo обраха наградите на конкурса Car Design Award 2018 в Торино, като журито от 12 журналисти гласува в три категории: концептуален автомобил, сериен модел и дизайнерски език на марка.

Най-много точки сред концептуалните модели, създадени в последната година, получи електрическия хечбек Honda Urban EV. Основният плюс на модела е съчетаването на ретро мотиви с футуристична естетика, отбеляза журито.

Веднага след концепта на Honda се класираха електрическият Genesis Essentia, който дебютира на салона в Ню Йорк и Mazda Vision Coupe, показан в Токио.

При серийните автомобили най-високи оценти получи кросоувърът Jaguar E-Pace. В мотивите на решението на журито се посочва, че E-Pace е заимствал много черти от по-големия модел на марката, но не изглежда като умалено копие на F-Pace.

Тук в Топ 3 място намериха и новият Aston Martin Vantage и електрическото купе Polestar 1.

Volvo пък спечели наградата за дизайнерски език на марка. Журито оцени високо трансформацията на бранда в последните години и налагането на нови идеи в скандинавския дизайн на моделите на Volvo.

Наградите Car Design Award са основани през 1984 година от главния редактор на италианското списание Auto & Design Фулвио Чинти. Конкурсът се организира ежегодно до 1997, а през 2016 беше възроден, като сега в журито влизат 12 журналисти от Европа, САЩ, Латинска Америка и Азия.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "