www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Германски пенсионер отива на световното с трактор

08.06.2018 | Авто новини: Клюки » Клюки | Автор: Georgi Ivanov | 6845 прочитания
A+ | A-

Германският пенсионер Хуберт Вирт ще е една от звездите на предстоящото световно първенство по футбол в Русия, без да е изиграл и една минута на турнира. Господин Вирт обаче потегли на 15 май от града, в който живие – Форгхайм, зад волана на траткора си Lanz Bulldog, произведен през 1936 година и ако всичко е наред в последния етап от пътуването му, ще стигне навреме в Москва за откриването на световното.

Според последните данни от руските медии, които следят пътуването на Вирт, сега той е на територията на Беларус. На 4 юни пенсионерът пресече границата между Полша и Беларус и се отправи да търси по-спокойни селски пътища, тъй като скоростта му е по-ниска от тази на колите в трафика – той се движи с 15-20 км/ч и на ден минава малко над 100 километра.

Интересна е и караваната на хер Вирт, която той дърпа с трактора си и където спи по време на нощните паузи, тъй като тя е във формата на бъчва за вино, а в нея има баня, легло, маса и дори скромна кухня.

Плановете на германския пенсионер включват посещение на Москва, след това той ще пътува с трактора си до Санкт Петербург, оттам ще се качи на ферибота за Финландия, а последната част от пътешествието му ще е с кораб до Германия, като това трябва да стане в началото на юли, т.е той ще гледа последните мачове от световното у дома.Тагове: футболНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "