www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алонсо записа най-добро време на теста за Льо Ман

04.06.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 2563 прочитания
A+ | A-

Фернандо Алонсо с Toyota беше най-бърз в официалния тест преди старта на „24 часа на Льо Ман”, като легендарното състезание е след по-малко от две седмици.

Тестът е за настройване на колите на пистата „Сарт”, както и дава възможност на пилотите, които ще дебютират в тази надпревара да научат по-добре трасето.

Алонсо постигна 3.19,066 минути зад волана на Toyota TS050 Hybrid, а участието му в изпитанията събра по трибуните много зрители.

Тимовете имаха на разположение две 4-часови сесии, за да проверят настройките на колите, да потвърдят разхода на гориво, да видят как работят гумите с различно количество гориво, да тренират спирания в бокса и т.н. Освен това, дебютантите в Льо Ман трябваше да запишат поне по 10 обиколки на пистата с дължина 13,262 км, за да се адаптират към нея и колата, която карат.

След теста от Toyota признаха, че в единствения заводски тим са впечатлени от темпото на два от частните отбори в LMP1 – Rebellion и SMP.

Най-доброто време на пилот на Rebellion беше 3.19,680 мин, като за това се погрижи Матиас Бех. Виталий Петров пък постигна 3.21,603 за SMP, като за този тим кара и Дженсън Бътън.
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ