www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Льоб няма мотивация за още ралита със Citroen

31.05.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2918 прочитания
A+ | A-

Рали легендата Себастиен Льоб призна, че „няма мотивация”, за да стартира в повече състезания в световния рали шампионат за Citroen, след като в тима се освободи място след уволнението на Крис Мийк.

9-кратният световен шампион Льоб записа два старта този сезон – първите му ралита от три години насам – и ще стартира отново през октомври в Каталуня.

Сега Льоб е заводски пилот на Peugeot в световния раликрос шампионат вече опроверга слуховете, че може да кара за Citroen в рали „Германия” през август, а сега потвърди, че не обмисля промени в своята WRC програма след освобождаването на Мийк.

„Сега работя в световния раликрос – обясни Себ. – Не искам да съчетавам тези състезания със световния рали шампионат, нямам мотивация за това.

„Това, че Мийк вече не кара за Citroen не променя нищо. Не искам да добавям още ралита в програмата ми, искам да го карам по-спокойно.

„В световния раликрос стартовете са на всеки две седмици, освен това правим тестове и имаме много ангажименти със спонсорите ни.

„За мен нищо не се променя, ще карам в Испания, както е по план, нищо друго.”

Все пак, Льоб призна, че обмисля възможността да помогне на Citroen за тестовете и развитието на C3 WRC.

„Може би мога да помогна с тест или нещо подобно – обясни французинът. – Може би това е възможно, но засега не сме обсъждали нищо позобно.”

Льоб потвърди, че все още няма договор за WRX за 2019 година, но заяви, че преговаря с Peugeot и темата е „приоритетна”.

В този вариант Citroen може да довърши сезона с Крейг Бриън и Мадс Остберг, които да карат като основни пилоти на тима в отсъствието на Мийк.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "