www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Jaguar Land Rover с автономни автомобили за всякакъв офроуд терен

30.05.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Jordan Lukanov | 2050 прочитания
A+ | A-

Британската автомобилна корпорация Jaguar Land Rover, която вече 10 години принадлежи на индийската компания Tata Motors, обяви, че ще прави автономни автомобили, способни да се движат самостоятелно офроуд върху всякакъв терен и при всякакви метеорологични условия. За първи път в света разработката ще изведе автономните автомобили офроуд, гарантирайки, че те са напълно способни да се придвижват при всякакви метеорологични условия: кал, дъжд, лед, сняг или мъгла.

Като част от проекта CORTEX е разработена 5D техника, която комбинира в реално време акустични и видео данни, данни от радар, от отчитане на светлина и дистанция (LiDAR). Достъпът до тези комбинирани данни подобрява познаваемостта за средата, в която се намира автомобилът. Машинното самообучение позволява на автономния автомобил да се държи все „по-умно“, позволявайки му да се справи с всякакви метеорологични условия върху всякакъв терен.

Крис Холмс, мениджър Проучване на свързани и автономни автомобили в Jaguar Land Rover, сподели: „Важно е да разработим нашите автономни автомобили със същата проходимост и динамика, които клиентите очакват от всички модели Jaguar и Land Rover. Автономността е неизбежна за автомобилната индустрия и желанието да гарантираме, че нашите автономни модели са най-способни, най-безопасни и носят най-голямо удоволствие, е това, което ни мотивира да изследваме границите на иновациите. CORTEX ни дава възможността да работим с фантастични партньори, чиято експертиза ще ни помогне да реализираме тази визия в близко бъдеще.“Тагове: Jaguar Land Rover автономен автомобил офроудНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ