www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Един милион камиона Volvo FH за четвърт век (видео)

29.05.2018 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 5743 прочитания
A+ | A-

За 25 г. са били произведени един милион камиона от емблематичния модел Volvo FH - от представянето му през 1993 година до днес. За четъвърт век той прави технологична революция при тежкотоварните автомобили – от новаторска концепция за кабината, през решения за безопасността и грижата за водача до постоянни иновации с грижа за околната среда и повишаване на производителността. Volvo FH е единственият модел, удостоен трикратно с титлата „Товарен автомобил на годината“ — през 1994, 2000 и 2014 година.

„През 1993 година представихме модела FH в точното време и разполагахме с най-атрактивния продукт, точно когато икономиката и транспортният пазар тръгваха отново нагоре“, припомня Клас Нилсон, Президент на Volvo Trucks. По неговите думи Volvo FH е гръбнакът на Volvo Trucks, когато става въпрос за имидж и рентабилност за клиентите, както и за осигуряване на най-съвременно работно място за водачите.

Първата версия е базирана на ново шаси, чийто динамичен дизайн позволява създаване на гъвкави решения за различните транспортни приложения. Всичко е с ясен бизнес фокус, включително аеродинамиката, водеща към икономия на гориво, новаторската силова линия и моторната спирачка Volvo.

Но най-големият успех е новата кабина. Тя е разработена след изследване, в което Volvo Trucks включва над 1500 водачи. Крайният резултат е по-безопасна и комфортна кабина за шофиране, почивка и сън.

Кабината премиава през три допълнителни обновления за периода между 1993 и 2008 година, а през 2012 година е представен изцяло новият Volvo FH. Той е с напълно нова кабина с вградена климатична система I-park Cool, създаваща превъзходен комфорт. Въвеждането на функцията Volvo Dynamic Steering (2013 г.) позволяват по-лесно, по-безопасно, по-стабилно и прецизно управление, като в също време намаляват натоварването и професионалните травми при водачите вследствие на постоянно напрежение.

Още от първия ден Volvo FH се превърна в лидер по отношение на безопасността. През 1995 година Volvo Trucks е първият производител на товарни автомобили, който започва да предлага въздушни възглавници. През 1996 година при модела се въвежда и система за абсорбиране на енергията при челен удар (FUPS), десетилетие преди тя да се превърне в законово изискване.

По време на разработката товарният автомобил се подлага на хиляди симулации за безопасност при удар и на над 100 реални краш теста. Енергопоглъщащите колони и врати са изработени от двуфазна стомана, а панелите на корпуса са произведени от най-здравата известна стомана. Така всички детайли от екстериора и интериора на конструкцията, работят заедно, за да превърнат Volvo FH в най-безопасния товарен автомобил на Volvo Trucks до днес.Тагове: Пазар милион камион Volvo FH видеоНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ