www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Red Bull: В Канада ще сравним моторите на Renault и Honda

29.05.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3344 прочитания
A+ | A-

Red Bull вече има две победи този сезон, като и двете дойдоха благодарение на Дениъл Рикардо, а втората – в Монако, е повече от впечатляваща, тъй като австралиецът спечели в неделя с повреден автомобил.

Но въпреки успехите бъдещето на бъдещите световни шампиони е трудно за прогнозиране, тъй като съвсем скоро те трябва да решат дали ще продължат да работят с моторите на Renault или ще заложат на Honda.

Първоначално ФИА даде срок на отборите до 15 май да обявят избора си на доставчик на мотори за догодина, а шефът на Renault Сирил Абитбул лично удължи този срок за Red Bull до края на май.

В дните на Гран при на Монако от тима обаче обясниха, че ще са готови с решението си след Гран при на Канада на 10 юни и сега шефът на отбора Кристиан Хорнър потвърди тази позиция, като отново удължи срока.

„След около месец или в някакъв подобен срок ще сме готови с решението за това с какви мотори ще работим догодина, винаги сме твърдели, че ще имаме отговор в края на юни или в началото на юли – обясни Хорнър. – С огромен интерес искаме да сравним представянето на двата мотора след две седмици в Канада. В състезателно темпо се представяме добре, но досега изоставахме в квалификациите. Ако можем да получим от Renault двигател, който да е близо по мощност до квалификационните режими на Mercedes и Ferrari, няма да има причина да изоставаме от тях.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "