www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Nokian строи технологичен център в Испания

28.05.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 6154 прочитания
A+ | A-

В Испания започна строежът на нов изпитателен и технологичен център на Nokian Tyres. Церемонията за „първа копка“ се проведе миналата седмица на площадката в Санта Крус де ла Сарса.

Първите тестови писти ще бъдат завършени през следващата година, а технологичният център се очаква да бъде напълно функциониращ през 2020 година. Nokian Tyres в момента оперира в два тестови центъра във Финландия – Ивало и Нокиа.

Добавянето на третото тестово съоръжение и технологичен център в топлия климат на Испания дава възможност за целогодишно тестване на летни, всесезонни и зимни гуми. Целта е да се разработват още по-безопасни, по-функционални и екологични гуми. Основният акцент е върху летните и всесезонни високоскоростни гуми, тъй като има особено голямо търсене на разрастващите се за Nokian Tyres пазари в Централна Европа и Северна Америка.

„От дълго време планираме новия център в сътрудничество с местните власти и други партньори. Сега е моментът да се направим следващата стъпка и да започнем изграждането на технологичен център, който предлага разнообразни възможности за ускоряване на продуктовото разработване и разрастване на нашата продуктова гама“, сподели Хил Корхонен, президент и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres.Тагове: Nokian гуми технологичен центърНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ