www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Софийски музикални седмици: На 28 май представят книга за Симо Лазаров

24.05.2018 | Авто новини: Лукс&Стил » Кино, театър, сцена | Автор: Jordan Lukanov | 3720 прочитания
A+ | A-

В рамките на 49-ия международен фестивал "Софийски музикални седмици" 2018 на 28 май от 17:30 ч. в Зала "България" ще бъде представена книга за изтъкнатия български музикант и композитор Симо Лазаров. Събитието е част от богатата съпътстваща програма на фестивала.

Като част от тези допълнителни прояви на 29 май от 20:30 ч. в Зала НМА "Проф. Панчо Владигеров" ще бъде представен компактдиск на Сиатълския симнфоничен оркестър под диригентството на Рикардо Авербах. На 1 юни пак там ще се състои четвъртата международна конференция „Образованието и музикалният мениджмънт - иновативни подходи“. Тя е замислена с фокус върху управлението и проблемите на обучението в сценичните изкуства (както в професионалните ни училища, така и там, откъдето те се захранват - читалища, школи, паралелки с разширено изучаване на музика и т.н.).

Конференцията ще се проведе на 1 юни 2018 г. от 13 ч. в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ на бул. Евлоги и Христо Георгиеви 94. Ще бъде представенo изпълнението на международния партньорски проект Live Skills (LIVSKI), Програма Еразъм+ , което е основен фокус на деня.

Всички партньори по проекта (от България, Великобритания, Гърция и Румъния) споделят общото разбиране, че професионалистите в сферата на културата не разполагат с някои важни умения и компетенции, необходими за адаптиране към променящите се тенденции в заетостта в резултат от бързо развиващите се нови технологии и модели на финансиране, които да насочат сектора към иновации и растеж.

От друга страна обединява ни общата визия за развиване на европейските системи за професионално образование, за по-голяма ефективност и съответствие с реалните потребности на културната индустрия. По проекта се предвижда създаването и внедряване на 3 иновативни учебни програми в професионалните направления "звуков дизайнер" и "видео монтажист".Тагове: Софийски музикални седмици зала "България" книгаНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ