www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Над половин милион за кола без врати, при това изгодно

25.05.2018 | Авто новини: Автоновини » Дизайн и тунинг | Автор: Jordan Lukanov | 5394 прочитания
A+ | A-

Италианската аукционна къща Aste Bolaffi изложи на търг 90 произведения от дизайнерско ателие Bertone, сред които има два уникални концептиални автомобила. Първият от споменатите два прототипа е купето Alfa Romeo 8C Competizione Pandion от 2010 г., подготвено за вековния юбилей на Алфа Ромео.

Този автомобил се отличава с това, че на практика няма врати в тяхното обичайно изпълнение и в салона се влиза само след като на 90 градуса се повдига цялото тяло на кабината. Стартовата цена в търга на творението на Бертоне беше 260 хиляди евро, което след няколко анонса беше продадено за 575 000 евро.

Вторият концепт на аукциона беше Bertone Nuccio. Той е реализиран през 2012 г. върху агрегатната база на спортния автомобил Ferrari F430 и със стартова цена на търга от 280 000 евро беше продаден за 320 хиляди.

Това също е изгодно вложение на пари, при това относително неголямо, тъй като единични поръчкови екземпляри от Ферари и Ламборгини по принцип не падат от отметка милион долара или евро. Останалите творби от Bertone на аукциона бяха рисунки, ескизи и модели - реализирани от 1500 до 2500 евро за бройка.Тагове: Bertone Бертоне тунинг ателиеНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ