www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Renault: Няма смисъл да очакваме лоялност от Red Bull

23.05.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 3101 прочитания
A+ | A-

Войната на Renault и Red Bull се съживи към края на партньорството им във Формула 1, като шефът на тима на Renault Сирил Абитбул отправи унищожителни критики към Кристиан Хорнър и доктор Хелмут Марко – основните виновници за проблемите между двете страни.

Последната глава от разправията е свързана със срока, в който трябва да бъде потвърдено дали Red Bull ще ползва мотори на Renault и след края на този сезон. Срокът, даден от ФИА е 15 май, като Абитбул обясни, че лично поема ангажимента да го удържи до 30 май. Хорнър обаче му отговори, че не трябва да очаква отговор до Гран при на Канада на 10 юни или дори след това, тъй като в Монреал се очаква да дебютират новите версии на задвижващите системи във Формула 1 за този сезон.

В Red Bull се изкушават от идеята да заложат изцяло на Honda, но все още не са сигурни доколко резултатите, постигнати от Toro Rosso от началото на сезона са достатъчно солидна база, за да се включи в играта и първият тим на Дитрих Матешиц.

„Това, че Red Bull критикува доставчика си на мотори не е нещо ново – обясни Абитбул, който досега се оказа единственият шеф на Renault, който даде твърд отпор на Хорнър и Марко и ги принуди да смекчат тона си. – Renault и Red Bull работят във Формула 1 от 12 години, спечелили сме общо 8 титли: по 4 за пилоти и конструктори и те продължават да критикуват Renault. Ние вече сме свикнали. В Red Bull никога няма да разберат нуждата от лоялност, оценяване на усилията, които полагаш и отдадеността към определен партньор.”

Абитбул отхвърли твърденията, че Red Bull печелят трудно състезания заради моторите на Renault.

„Този сезон Red Bull има потенциала да печели състезания, тимът ще вземе още победи, направиха го в Шанхай, най-вероятно щяха да спечелят и в Баку, ако пилотите им не се бяха ударили.”

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "