www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Лесен мониторинг за гумите със SnapSkan от Nokian Tyres

18.05.2018 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 6230 прочитания
A+ | A-

С цел да се улеснят дигиталните проверки на гумите за милиони шофьори услугата SnapSkan на Nokian Tyres се разраства на международно ниво. Автомобилните гуми са сред най-важните аксесоари за безопасност в една кола, а те са толкова безопасни колкото тяхното състояние им позволява да бъдат.

Дигиталната услуга SnapSkan, разработена от производителя на гуми Nokian Tyres в сътрудничество с търговската верига за автомобилни гуми и авто услуги Vianor, улеснява проверката на състоянието на гумите и мониторинга им, без да добавя допълнителни разходи. Услугата стартира пет нови места за проверка в Скандинавските държави. Планът е услугата да се разшири още повече на международно ниво.

Със SnapSkan измерването на дълбочината на протектора става бързо и лесно чрез употребата на най-новата 3D технология за сканиране. Скенерите на SnapSkan могат да бъдат открити на изходите и входовете на паркинги.

Шофьорът преминава с колата по рампата на скенера, когато влиза или излиза от паркинга и SnapSkan автоматично сканира гумите. Водачът може да активира услугата чрез SMS или онлайн преди или след сканирането, за да получи дигитален отчет за състоянието на гумите си.

Ако реши да не я активира, цялата информация за автомобила събрана от SnapSkan ще бъде окончателно изтрита след седмица. Ако избере да активират отчета, той бива изпратен на мобилното устройство на шофьора напълно безплатно.

Докладът включва измервания на протекторите на гумите и код, който предоставя намаление за нови гуми в избрани магазини. SnapSkan е първата в света услуга за сканиране на гуми, която е напълно автоматична и достъпна за всички на публично място.

„Грижата и безопасността са в основата на всичко, което правим. SnapSkan е уникална потребителска услуга и ни отличава от други производители на гуми. SnapSkan ни позволява да комуникираме към шофьорите не само състоянието на техните гуми, но също така какви последствия има състоянието на техните гуми върху сигурността на пътя като цяло“ - сподели Хил Корхонен, президент и главен изпълнителен директор на Nokian Tyres.

SnapSkan е безплатна и лесна за употреба
Безплатната услуга SnapSkan прави мониторинга на състоянието на гумите лесен и бърз за шофьора. SnapSkan измерва дълбочината на протектора на автомобилните гуми чрез скенер и изпраща информацията директно до устройството на шофьора (смартфон, таблет или друго). Услугата е разположена на места, които шофьора обикновено посещава, елиминирайки нуждата от допълнителна спирка или шофиране до друго място за проверка.

„Получихме огромно количество положителни отзиви относно SnapSkan. 80% от запитаните хора казват, че използват услугата без усилие, и че биха я препоръчали на други. А дори по-важно е това, че 70% смятат, че услугата подобрява сигурността на пътя“ - разказа Виле Никола, Програмен Мениджър - отговорен за услугата SnapSkan в Nokian Tyres.

Сега дори и по-удобна за потребителя
SnapSkan беше представена за първи път през 2016 г. по време на технологичното стартъп събитие Slush. Прототип на услугата бе използван в многоетажен паркинг в Хелзинки и първият пункт за обслужване на клиенти бе отворен през юни 2017 на паркинг в град Турку във Финландия. Обратната връзка от потребителите от тези първи две обслужващи места, бяха използвани, за да развият още повече цялата потребителска услуга на SnapSkan.

„Разработихме услугата, така че тя да бъде още по-удобна за потребителя, от сканирането до отчетността. Смятаме, че сега услугата е готова да бъде предоставена на още по-голям брой шофьори“ - допълва Виле Никола.

Тази седмица, общо четири нови места за проверка използващи SnapSkan бяха открити в гаражи в различни локации из Финландия. SnapSkan също така става международна с откриването на нова локация в Осло, Норвегия. Това е първото място за проверка SnapSkan извън Финландия.Тагове: Nokian мониторинг гуми SnapSkan TyresНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ