www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Porsche с първа победа в "Зеления ад" от 2011 насам

15.05.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 3289 прочитания
A+ | A-

Фреди Маковиеки, Патрик Пиле, Ник Танди и Рихард Лийц донесоха първа победа на Porsche в „24 часа на „Нюрбургринг” от 2011 година насам, като състезанието в планината Айфел се оказа още по-трудно заради мъглата, обвила Северната дъга на митичното трасе.

Тяхното Porsche 911 GT3 R с номер 912 на борда излезе начело малко преди финала, като зад волана беше Маковиеки, който кара в последните 80 драматични минути от надпреварата.

Финалът се превърна в спринт към победата, тъй като малко преди това състезанието беше спряно заради гъста мъгла, но по-късно стана ясно, че тя няма да се вдигне. Така колоната потегли отново, но зад кола на сигурността и екипите бяха наясно, че ги очакват 10 много трудни обиколки. Те се превърнаха в стратегическо надлъгване кой ще отложи максимално последното си спиране в бокса, като това беше допълнено от оспорвани битки за по-предни позиции.

Отборите работиха по колите по време на червения флаг, така че те се върнаха на пистата с пълни резервоари, а Маковиеки трябваше да се бори с Адам Кристодулу с Mercedes, следвани от Хуберт Хаупт, Йелмер Буурман и Максим Мартен с Aston Martin.

При последния рестарт поведе Кристодулу, който беше начело 2 обиколки, след което сбърка при спирането за първия завой и това позволи на Маковиеки да излезе начело. Кристодулу обаче подгони новия водач и при една от атаките си излетя от трасето и едва не се удари в предпазната стена край трасето. Колата му не пострада, но Маковиеки избяга далеч напред, което му осигури и победата.

Manthey Racing вече има 6 победи в „24 часа на „Нюрбургринг”, което го прави най-успешният тим в историята на състезанието.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ