www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Старт №1000 във Формула 1 ще е в Китай

15.05.2018 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1756 прочитания
A+ | A-

В началото на следващия сезон Формула 1 ще отбележи своето състезание №1000, като се пада това да е Гран при на Китай в Шанхай. От Liberty Media признаха, че са обсъждали възможността да разместят календара, че старт №1000 да се падне на „Силвърстоун”, където през 1950 година е било първото състезание от съвременната Формула 1, но след това са се отказали.

Според търговския директор на Формула 1 Шон Братчес преместването на старта на „Силвърстоун” през април няма да е добро решение заради времето, така че старт №1000 ще си остане в Китай.

„Китай е отлично място за нашето юбилейно състезание – обясни Братчес. – Тази страна е част от бъдещето на нашия спорт, като в хода на сезона ще отбележим по различни начини този важен момент от развитието на Формула 1.”

„Силвърстоун” има договор за стартове от Формула 1 за тази и следващата година и ако не бъде подписан нов договор британската писта може да изпадне от календара.

За Гран при на Испания в Барселона пристигнаха организаторите на много от стартовете във Формула 1, като Братчес обясни, че всички те искат „договор без рискове”, но също така обясни, че такова нещо в бизнеса не съществува.

Догодина в календара на Формула 1 ще се появи още едно състезание – по улиците на Маями, като Братчес отхвърли спекулациите, че то ще замени състезанието в Баку.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ